Välkommen till

Första sessionen

Inför första sessionen med psykolog kan det kännas lite nervöst och osäkert. För att det ska finnas gott om tid och utrymme för oss att skapa oss en bild av varandra har du möjlighet att boka en lite längre session första gången: 60 minuter. Därefter träffas vi 45 minuter per session. Priset är det samma. 

Kanske vet du tydligt och klart vad du önskar hjälp med redan inför detta första möte. Eller också vet du inte mer än ”jag mår dåligt”, ”jag är jämt så orolig”, ”jag är aldrig glad”, eller något annat. Hur det än ser ut för dig är du välkommen. Vi hjälps åt att skapa en bild av vad du behöver hjälp med och hur vår kontakt kan hjälpa dig med det. Ibland räcker det med ett samtal för att formulera mål och syfte med behandlingen. Andra gånger behövs det kanske två eller tre samtal

För att kunna skapa mig en bild av dig kommer jag kanske också att vilja veta lite hur det ser ut runt omkring dig, samt kanske också hur det har sett ut bakåt i ditt liv. Vad du berättar och hur mycket du berättar bestämmer du så klart själv. Ibland tar det tid innan man vågar berätta allt. Det 

te
legitimerad psykolog Täby
Kan jag komma en liten stund innan?

Du är varmt välkommen att komma lite tidigare inför våra sessioner. I Täby finns ett mysigt väntrum där du kan landa en stund, och där du kan ta lite te, och oftast finns det också något litet gott att ta till teet.

Vid vårt första möte kommer jag att behöva se din legitimation. När du bokar via direktlänken så finns det möjlighet att betala direkt via den på ett säkert sätt. Vill du hellre betala på annat sätt är det också möjligt.

 

Under slutet av sessionen gör vi upp om hur du eller vi går vidare. Om du vill ha fortsatt behandling/kontakt med mig kan vi boka in uppföljande samtal. En del vill boka in ett samtal i taget, andra föredrar att boka in en serie samtal för att säkerställa att de har möjlighet att få tid så ofta de önskar och på tider som passar. 

Ibland räcker det med ett samtal för att få en tydlig bild av det som är svårt, andra gånger behövs det två eller tre samtal. 

Och ibland behöver man bara ett samtal för att bena ut situationen och svårigheterna och få en bild av hur man går vidare på egen hand.